Bart Visser en Roelof Veenvliet zijn twee vrienden uit Schagen die hun hobby langzaam uit de hand zagen lopen. Tien jaar geleden organiseerden zij hun eerste proeverijen voor vrienden en familie. Een aantal jaar later wilden ze meer mensen enthousiasmeren om van speciaalbier te genieten. Samen met hun vriend Daniël maakten ze YouTube-video’s van bierrecencies. In deze periode stroomden de aanvragen voor proeverijen binnen. Begin 2017 zijn Bart en Roelof daarom Brothers in Beer gestart. Vele proeverijen later praten Bart en Roelof nog met net zoveel passie over speciaalbier als tien jaar geleden.

BART VISSER (SOMMELIER)

Jarenlang ben ik in de top van de horecabranche sommelier geweest, waar ik altijd op zoek ging naar nieuwe smaken. In wijn, maar later ook steeds meer in bier. Op dit moment ben ik actief als docent op de hotelschool waar ik lesgeef over deze dranken. Van je hobby je werk maken! Aangestoken door het drinken met vrienden, merkte ik dat er in Nederland fantastisch bier wordt gemaakt. En wat een smaken zijn daar te ontdekken! Smaken die ik graag wil delen tijdens de proeverijen. 

ROELOF VEENVLIET (KENNER/REGELAAR)

Vlak voordat het speciaalbier in Nederland een vlucht nam, organiseerde ik samen met een aantal vrienden proefavonden met voornamelijk Belgische bieren. Ongeveer tien jaar geleden schoten de Nederlandse brouwerijen als paddenstoelen uit de grond. Vanaf dit moment ben ik ‘verslaafd’ aan het ontdekken van nieuwe bieren en smaken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de NEIPA’s met tropische aroma’s. Ik haal een hoop energie en plezier uit het enthousiasmeren van anderen over de mooie bieren die ons land te bieden heeft.